Nieuws

Nieuw Hybrid DCS bij FCoE

Posted on Thursday 18 April 2019

SE square

Onlangs is de nieuwste release van Schneider Electric’s  EcoStruxure™ Hybrid DCS (voorheen bekend als PlantStruxure PES) geïnstalleerd op de server van de XCaliber Flow Loop-installatie bij het Flow Center of Excellence (FCoE) in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Read more

ROVC pompcursus bij FCoE

Posted on Friday 29 March 2019

Eerste 'watermeters' voor DMTF

Posted on Wednesday 27 March 2019

Vandaag heeft de volledig met water gevulde DMTF voor het eerst de motoren en schroeven laten draaien en zijn de eerste 'watermeters' gemaakt gemaakt. Daarbij is ook de TT-Sense van VAF Instruments uitgelezen en kan van een geslaagde 'maidentrip' worden gesproken.

Read more

Wethouder Heijkoop opent M&R-plein en start HBO-AD ICE opleiding

Posted on Friday 25 January 2019

Gisteren heeft Wethouder Peter Heijkoop, met het doorlopen van de opstart checklists en het, via de iPad,  starten van de pompen van de XCaliber flow loop, het Meet- & Regelplein in de Duurzaamheidsfabriek officieel geopend.

Daarmee gaf hij tevens het officiele startschot voor de nieuwe 2-jarige HBO-AD opleiding ICE (Instrument and Control Engineering) van HBO Drechtsteden.

De studenten van deze nieuwe opleiding zullen veelvuldig gebruik maken van het nieuwe Meet- & Regelplein.

Read more

AD opleiding 'ICE' begonnen

Posted on Friday 18 January 2019

Gisteren is in de Duurzaamheidsfabriek de nieuwe Associate Degree opleiding 'Instrumentation & Control Engineering' (kortweg ICE) van HBO Drechtsteden van start gegaan.

Read more

ROVC praktijkles Pompsystemen bij FCoE

Posted on Thursday 22 November 2018

Gisteren heeft FCoE een praktijkles Pompsystemen gefaciliteerd voor ROVC .

Read more

Bouw DMTF in DZHF vordert gestaag

Posted on Thursday 8 November 2018

De DMTF in de duurzaamheidsfabriek krijgt steeds meer vorm.

Studenten van DVC zijn volop bezig met de assemblage van de DMTF. Het plaatsen van de de loop zelf is vandaag afgerond. Het is de bedoeling dat eind van deze maand de DMTF er volledig zal staan.

Read more

KROHNE Hands On training

Posted on Thursday 18 October 2018

logo KROHNE

Vandaag was FCoE met de XCaliber flow loop weer de gastheer voor de Hands On training van KROHNE

Read more

Bouw DMTF in DZHF gestart

Posted on Friday 7 September 2018

Na een lange en deels iteratieve periode van ontwikkelen en ontwerpen van de DMTF, is na de zomercakantie de assemblage van de DMTF in de Duurzaamheidsfabriek begonnen. Studenten van DVC leggen bij Reehorst de laatste hand aan diverse delen van de loop zelf en in de DZHF hebben ze inmiddels de staanders van het frame op hun definitieve plaats gezet.

Read more

DMTF work in progress

Posted on Friday 29 June 2018

Deze week hebben studenten van Da Vinci College de besturingskast voor de DMTF opgeleverd.

Read more

FCoE op Game On 2018

Posted on Tuesday 5 June 2018

Afgelopen 2 dagen heeft FCoE weer meegedaan aan Game On Drechtsteden op de schaatsbaan in Dordrecht.

Tijdens deze manifestatie op de schaatsbaan in Dordrecht zagen, deden, hoorden en ervaarden ruim 1.600 leerlingen en 100 docenten alles over technologie. Bij 25 bedrijven uit de regio Drechtsteden konden de leerlingen op vijf pleinen een grote diversiteit aan technische proeven uitvoeren.

Bij FCoE konden de leerlingen op afstand de XCaliber flow loop bedienen en leren hoe een flowmeter werkt en juist ingebouwd en aangesloten moet worden. Dit was mede mogelijk door de enthousiaste inzet van 5 studenten van Da Vinci College, die beide dagen 'de wacht' hielden bij de flow XCaliber in de Duurzaamheidsfabriek of de leerlingen hielpen bij de proef in de schaatshal.

Read more

Hands On training bij FCoE

Posted on Wednesday 18 April 2018

Vandaag was FCoE weer de gastheer voor een groep medewerkers van KROHNE uit diverse landen, die deelnamen aan de KROHNE Hands On training.

Read more

Samenwerking met VSE

Posted on Tuesday 27 March 2018

VSE Schoonhoven logo

Voor service en onderhoud , alsook  voor de verdere ontwikkeling van de toepassing van het PES besturingssysteem van Schneider Electric op de XCaliber flow loop, werkt FCoE nu ook samen met VSE Industrial Automation in Schoonhoven.

Read more

Basic Service Training voor KROHNE

Posted on Friday 23 March 2018

Bezoek wethouder Jasper Mos aan project PARADOX

Posted on Wednesday 21 March 2018

Vandaag heeft Wethouder Jasper Mos een bezoek gebracht aan het project PARADOX in het FCoE in de Duurzaamheidsfabriek.

Read more

FCoE nu ook erkend leerbedrijf

Posted on Monday 5 February 2018

Met ingang van deze maand is FCoE door SBB erkend als leerbedrijf voor een zestal technische opleidingen (niveau 4), op gebied van procestechniek, elektrotechniek, engineering, mechatronica en maintenance. Hierdoor kunnen we nu studenten van deze opleidingen ook faciliteren met stages en afstudeeropdrachten.

Read more

Proces tot VSL CMC certificaat officieel opgestart

Posted on Thursday 1 February 2018

Het proces om tot een VSL CMC certificaat te komen voor het deel van de XCaliber loop met de nieuwe referentie meters, is inmiddels offcieel in gang gezet. Het is de bedoeling dat eea voor de zomervakantie zijn beslag krijgt.

Read more

Initieel testprogramma uit PARADOX project in volle gang

Posted on Wednesday 6 December 2017

combi logo paradox

Initieel testprogramma uit PARADOX project in volle gang

Read more

Da Vinci College wint de Innovative VET Award

Posted on Friday 24 November 2017

Vandaag heeft het Da Vinci College, waar FCoE nauw mee samenwerkt om invulling te geven aan het hybride onderwijsconcept, in Brussel de Innovative VET Award voor de meest innovatieve instelling voor beroepsonderwijs in Europa in ontvangst genomen.

We verwijzen graag door naar het nieuwsbericht op de website van het Da Vinci College.

Read more

FCoE bij BNR Zakendoen

Posted on Thursday 23 November 2017

Vandaag waren Huub Kleinrouweler, directeur van het FCoE  en Jan Lokker, sectordirecteur Techniek en Media van het Da Vinci College te gast bij BNR. Op de ‘dag van het MBO’, namen zij deel aan een panelgesprek over met name de aansluiting van het MBO op de beroepspraktijk.

Het panelgesprek is te beluisteren via deze link: BNR  (gesprek zelf start op 03:52 min)


Read more

Transport trollies opgeleverd

Posted on Friday 27 October 2017

oplevering trollies

Vandaag hebben studenten van DVC de twee 'heavy duty' transporttrollies voor FCoE opgeleverd.

Read more

Nieuwe naam

Posted on Friday 13 October 2017

logo coloured square

Vanaf vandaag gaat Stichting XCaliber verder onder de naam Stichting Flow Center en (handelsnaam) Flow Center of Excellence (FCoE)

Read more

FAT Waterflux flowmeters op XCaliber

Posted on Wednesday 30 August 2017

Vandaag is door KROHNE Altometer, in aanwezigheid van een klant (ADDC) uit Dubai, met succes een Field Acceptance Test (FAT) uitgevoerd. Uit een serie van 70 stuks Flowmeters heeft de klant er random 2 uitgekozen en deze zijn op de XCaliber flow loop ingebouwd.  De door de klant gekochte KROHNE flowmeters zijn van het type Waterflux 3070 en zijn batterij gevoed.

Read more

Afronding TFoI project bij KROHNE

Posted on Thursday 1 June 2017

presentatie afronding TFoI project

Vanmiddag vond bij KROHNE Altometer de afronding plaats van het 'The Flow of Innovation' project. In dit project  hebben 4 studenten van Da Vinci college de complete besturingssystemen van de XCaliber flow floop vervangen door de nieuwste systemen van Schneider Electric.

Read more

Site Acceptance Test succesvol; XCaliber weer operationeel

Posted on Friday 21 April 2017

Vandaag is de SAT voor de vernieuwing van de besturingssystemen van de XCaliber flow loop met succes afgerond en is het project opgeleverd. De XCaliber flow loop is weer operationeel. Komende weken worden nog besteed aan verdere optimalisatie van het systeem.

Read more

Factory Acceptance Test succesvol - GO voor implementatie

Posted on Wednesday 29 March 2017

Vanochtend is op kantoor bij Agidens in Gorinchem de FAT voor het nieuwe operating systeem van de XCaliber flow loop succesvol doorlopen en met een GO voor de implementatie afgesloten. Komende 2 weken gaan de bij het project betrokken studenten van Da Vinci College de nieuwe systemen, geintegreerd DCS/SCADA en pump-drives van Schneider Electric, implementeren. Eind april moet de XCaliber loop weer operationeel zijn.

Read more

4 weken shut down van de XCaliber loop

Posted on Friday 24 March 2017

Vandaag is de XCaliber flow loop afgeschakeld. In de komende 4 weken worden, o.l.v. Agidens uit Gorinchem, door studenten van Da Vinci College het DCS, SCADA en de pump drives vervangen door de nieuwste systemen van Schneider Electric. Eind april wordt de XCaliber weer opgestart.

Read more

MKB-Katalysatorfonds steunt ontwikkeling maritieme testfaciliteit DMTF

Posted on Monday 30 January 2017

Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden kent een subsidie toe van € 40.000,- aan VAF Instruments uit Dordrecht. VAF gaat, vanuit een consortium met vier andere regionale partijen, de subsidie gebruiken voor de ontwikkeling van een dynamische maritieme testfaciliteit. Hierin kunnen innovatieve voortstuwingstechnologieën worden getest, die uiteindelijk moeten leiden tot minder CO2 uitstoot van schepen. Het consortium zelf investeert ruim € 150.000,- in het project. De adviescommissie van het MKB-katalysatorfonds prijst het initiatief vanwege de tastbaarheid van de beoogde testfaciliteit, de keuze voor de Duurzaamheidsfabriek als locatie en de manier waarop het beroepsonderwijs wordt betrokken in het proces.

Dit bericht is overgenomen van de site van Drechtsteden.nl. Lees het hele bericht hier op de site van Drechtsteden

Read more

Eindpresentatie AD-project

Posted on Thursday 12 January 2017

Vanochtend hebben de studenten van Hogeschool Rotterdam en Da Vinci College, die als onderwijsopdracht hebben gewerkt aan de lamellenafsluiter voor de XCaliber flowloop, hun eindpresentatie gegeven.

De opdracht was om een lamellenafsluiter te maken, waarmee een gedeeltelijke afsluiting van de Meter Under Test sectie van de loop kan worden gerealiseerd, om een luchtbel in te kunnen vangen. Daarmee kan dan het effect van lucht in de loop op de meting van de meter under test worden geanalyseerd. Een eerdere groep had al een ontwerp gemaakt, maar had geen tijd meer om eea ook volledig te realiseren en te testen

In een goede en bondige presentatie gaven ze helder inzicht in de doelstelling van het project, de problemen die ze onderweg tegenkwamen, de oplossingen die ze hebben bedacht en toegepast en uiteraard het eindresultaat.

Het resultaat is in een woord goed. De afsluiter werkte naar behoren.

Read more

Ontwikkeling DMTF van start

Posted on Thursday 1 December 2016

VAF Instruments, KROHNE Altometer, Rehoorst, FCoE en DVC gaan samen in de Duurzaamheidsfsabriek in Dordrecht een dynamische maritieme test faciliteit (DMTF) ontwikkelen en realiseren, met in eerste instantie focus op de aandrijftechniek.

Read more

Start project vernieuwing operating systeem XCaliber

Posted on Monday 12 September 2016

Eerder deze maand is het project gestart om het DCS/SCADA systeem van de XCaliber flowloop geheel te vernieuwen.

In dit project werken Schneider Electric, Agidens, FCoE en DVC samen om de XCaliber flowloop te voorzien van het nieuwe PlantStructure PES  systeem en Altivar drives van Schneider Electric. Het project zal, met Agidens als projectleider, waar mogelijk grotendeels worden uitgevoerd door studenten van DVC. De planning is dat het nieuwe systeem rond mei-juni volgend jaar operationeel zal zijn.

Read more

FCoE op Game On 2016

Posted on Tuesday 24 May 2016

FCoE was afgelopen 2 dagen met de XCaliber flow loop 'op afstand' aanwezig op Game On in Dordrecht om leerlingen uit de brugklassen van het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met techniek.

Read more

Doorontwikkelingen XCaliber 'op de tekentafel'

Posted on Tuesday 10 May 2016

Voor de doorontwikkeling van de XCaliber flow loop zelf liggen diverse projecten 'op de tekentafel'.

Read more

XCaliber flow loop volop in gebruik

Posted on Monday 2 May 2016

De eerste 4 maanden van dit jaar heeft de XCaliber flow loop niet echt stilgestaan. Onderwijs en bedrijfsleven hebben volop gebruik gemaakt van de loop.

Read more

KROHNE internationale "handson" training

Posted on Wednesday 20 April 2016

Vandaag heeft XCaliber weer dag uit de internationale "handson training" van KROHNE gefaciliteerd.

Read more

Kalibratie MR meter met nieuwe referentiemeters

Posted on Friday 18 December 2015

Deze week heeft KROHNE Altometer opnieuw een MR multiphase flowmeter gekalibreerd op de XCaliber flow loop.

Daarbij is voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogst nauwkeurige referentiemeters, die eerder dit jaar in een van de MUT-secties vast zijn ingebouwd.

Read more

Afronding training Zadkine studenten

Posted on Friday 11 December 2015

Deze week hebben enkele tientallen studenten procestechniek van Zadkine hun training tot 'XCaliber operator' afgerond. De 3e en laatste module bestond uit de bediening van de XCaliber flow loop. Eerdere modules handelden over configureren van de flow loop en in- en uitbouw van apparatuur in de testlijnen.

Read more

XCaliber flow loop uitgebreid met 'Air Inlet Unit'

Posted on Thursday 10 December 2015

Vandaag is de XCaliber flow loop uitgebreid met een 'Air Inlet Unit'. Daarmee kan op gecontroleerde wijze lucht in de testsectie van de loop worden ingebracht om zo het effect van lucht in het systeem op flowmeters of andere applicaties te testen.

Read more

Bezoek leerlingen Cofely aan XCaliber

Posted on Thursday 29 October 2015

Vandaag heeft een groep leerlingen van Cofely West Industrie een bezoek gebracht aan FCoE en de XCaliber flowloop.

Read more

Training voor Docenten bij FCoE

Posted on Monday 26 October 2015

Een groep docenten techniek van Albeda, Zadkine en DaVinci College heeft vandaag de eerste module gevolgd van een training bij FCoE. Deze eerste module ging over de beginselen van metrologie en flowmeting. Later volgen nog modules over bediening van de XCaliber flow loop en in- en uitbouw van apparatuur in de loop. Na deze training kunnen docenten zelfstandig met studenten aan het werk op de XCaliber.

Read more

KROHNE "handson training"

Posted on Wednesday 21 October 2015

Vandaag heeft wederom een groep medewerkers van de KROHNE groep vanuit de hele wereld hun "handson training" gekregen bij het FCoE, waarbij de XCaliber flow loop als prakrijkomgeving werd gebruikt.

Read more

Nieuwe referentiemeters voor kalibratie

Posted on Friday 11 September 2015

Deze week is de XCaliber flow loop voorzien van 2 nieuwe referentiemeters. Hiermee beschikt de XCaliber flow loop nu over twee hoogst nauwkeurige en ook door NMI officieel gecertificeerde meters die binnenkort als standaard kunnen gaan dienen bij het kalibreren van andere flow meters.

Read more

KROHNE Altometer kalibreert nieuwe MR multiphase flow meters op XCaliber

Posted on Tuesday 25 August 2015

KROHNE Altometer heeft haar nieuw ontwikkelde MR Multiphase flow meter inmiddels in productie genomen. De eerste serie is afgelopen weken met succes (op water) gekalibreerd op de XCaliber flow loop.

Eerder was XCaliber al enkele keren het ‘decor’ voor de eerste dynamische tests van prototypes van deze nieuwe, op magnetische resonantie technologie gebaseerde multiphase flow meter.

Read more

Docenten Albeda, Zadkine en DaVinci krijgen cursus Metrologie op het Flow Center

Posted on Wednesday 8 July 2015

logo flowcenter

Vandaag heeft een groep docenten van de ROC''s Albeda, DaVinci en Zadkine uit de regio een basiscursus Metrologie gevolgd op het Flow Center.

De bedoeling is dat deze cursus begin komend schooljaar wordt gecomplementeerd met een praktijkdeel op XCaliber, waarna deze docenten dan 'licenced' zullen zijn om zelfstandig met studenten op de XCaliber aan de slag te gaan. Daarmee wordt de drempel voor gebruik van de XCaliber flow loop voor het onderwijs weer verder verlaagd.

Read more

Studenten Rotterdam Academy en Davinci College ontwikkelen en testen 'flow disturbances'

Posted on Thursday 25 June 2015

Als bedrijfsopdracht van KROHNE Altometer en Flow Center of Excellence samen, hebben studenten van Hogeschool Rotterdam (opl. AD-Engineering) en van DaVinci College (opl. MKE) de afgelopen maanden diverse 'flowdisturbances' ontworpen, gemaakt en daarna getest op de XCaliber flow loop.

Doel van het experiment was om te onderzoeken wat de invloed van een flowverstoring direct voor een flowmeter is op de meetwaarden die de flowmeter aangeeft. De uitkomsten waren soms spectaculair, soms heel verrassend. Een van de disturbances betrof een in het LexLab in de Duurzaamheifdsfabriek mbv een 3D printer gemaakt ontwerp om in de stromingsrichting ook een circulaire beweging te genereren (zie foto).

Vandaag werd de opdracht besloten met een presentatie van de resultaten aan de opdrachtgever.

Read more

Practicum voor studenten Technische Bedrijfskunde Hogeschool Rotterdam

Posted on Monday 2 February 2015

Komend semester zullen alle 2e jaars studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam een practicum op XCaliber gaan volgen. Daarin zullen ze kennis maken met flow, flowdynamiek, flowmeting, pompen en enkele basiseigenschappen van de 'geregelde kring' gaan ervaren.

Read more

Opleiding tot 'XCaliber operator' voor studenten van Zadkine weer gestart

Posted on Monday 2 February 2015

Na de 'voorbereidingsronde' in de eerste helf van dit schooljaar, waarin door studenten onderweijsoipdrachten zijn ontwiukkeld,  gaat binnenkort de eerste echte opleidingsronde voor studenten procestechniek van Zadkine tot 'XCaliber-operator' vsan start.

De bedoeling is dat deze studenten in het volgend schooljaar actief betrokken kunnen gaan worden voor het opleiden van hun jongerejaars collega's, maar ook om als operator van de XCaliber flowloop ingezet kunnen gaan worden bij activiteiten die het bedrijfsleven op XCaliber uitvoert.

Uiteindelijk zullen deze studenten in hun 4e jaar ook op de XCaliber als praktijklocatie geexamineerd gaan worden op diverse competenties, zoals plannen, begeleiden en leiding geven.

Read more

VSL ontwikkelt de nieuwe internationale standaard voor LNG

Posted on Wednesday 19 November 2014

VSL, een van de partners binnen het Flow Center of Excellence, ontwikkelt de komende jaren de internationale standaard voor vloeibaar aardgas (LNG). Dat gebeurt in een nieuwe meet- en kalibratiefaciliteit voor LNG op de Rotterdamse Maasvlakte. Het toenemende gebruik van vloeibaar aardgas vraagt om goede meetoplossingen om de handel en het gebruik ervan eerlijk te laten verlopen. Het project gaat medio oktober van start, de LNG Calibration Facility moet over drie jaar klaar zijn.

Read more

Bedrijfsopdracht voor Rotterdam Academy en Da Vinci College

Posted on Tuesday 21 October 2014

Studenten van de Rotterdam Academy (AD opleiding engineering) en Da Vinci College (werktuigbouwkunde en elektrotechniek) zijn al weer een aantal weken bezig met een project in opdracht van KROHNE Altometer en FCoE/XCaliber. Zij hebben de uitdagende opdracht gekregen een System Operating Manual voor de XCaliber te ontwerpen en ontwikkelen, dat gebruikt kan worden voor training en opleiding van studenten, alsook professionals uit bijvoorbeeld de procesindustrie.

Read more

KROHNE 'Hands-On' training op XCaliber

Posted on Wednesday 8 October 2014

Vandaag heeft een internationale groep medewerkers van KROHNE een onderdeel van hun 'Hands-On' training bij XCaliber gedaan. Het was al weer de tweede keer dit jaar dat FCoE /XCaliber de gastheer was voor dit praktijkonderdeel van deze KROHNE bedrijfstraining. Een derde editie staat al weer gepland voor november. 

Read more

Da Vinci College en ROC Zadkine gaan intensief samenwerken met XCaliber

Posted on Wednesday 16 July 2014

Beide ROC’s zijn al partner in het FCoE project en gaan nu samen met XCaliber, met ingang van schooljaar 2014-2015 ook structureel (praktijk-) invulling geven aan een deel van het curriculum voor diverse opleidingen bij Da Vinci en Zadkine. Hiervoor gaan we nu samen met beide ROC’s de  onderwijsopdrachten verder ontwikkelen.

Read more

ERIKS Econosto test op XCaliber

Posted on Thursday 3 July 2014

Afgelopen maanden heeft ERIKS Econosto enkele voor een klant ontwikkelde flow-installaties getest op de XCaliber in de Duurzaamheidsfabriek. In eerste instantie zijn de prototypes van deze units uitvoerig dynamische getest. Daarna zijn ook nog een aantal productie units op de XCaliber getest, alvorens deze bij de klant te installeren.

Read more

Techniek boeit; ook de XCaliber

Posted on Monday 30 June 2014

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Kinderen kennis laten maken met de boeiende wereld van de techniek. In het Techniek Dock project doen ze het volop, ook met de XCaliber flow loop.

Read more

Eerste Deltalinqs ‘LEVEL’-sessie bij XCaliber

Posted on Thursday 19 June 2014

XCaliber had 19 juni de primeur als host van de eerste Deltalinqs ‘LEVEL’ (LEer Van ELkaar) bijeenkomst van het ‘Maintenance College’, waarin bedrijven en docenten bij elkaar komen om een verdiepingsslag te maken op specifieke thema’s en het versterken van de onderlinge relaties tussen docenten en professionals uit het bedrijfsleven. In deze eerste sessie stond het thema flowmeting centraal.

Read more

Zero Emissions bijeenkomst bij VSL

Posted on Thursday 16 January 2014

Op 16 januari vond bij VSL de bijeenkomst ‘Zero emissions’ in 2030?!’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst zijn producenten van technieken voor het meten van emissies samengebracht met petrochemische bedrijven, op- en overslagbedrijven, overheden en controlerende instanties. Het doel van de bijeenkomst was gezamenlijk draagvlak te vinden voor de verdere ontwikkeling en inzet van deze technieken. Dit kan bijdragen aan het op lange termijn  substantieel reduceren van de emissies van stoffen zoals fijnstof, NOx, BTEX en etheen, in bijvoorbeeld het Rotterdamse havengebied, waar zowel bedrijfseconomische belangen als de leefomgeving mee gediend zijn.

Read more

1e XCaliber (in) Business bijeenkomst

Posted on Tuesday 26 November 2013

Flowcenter

Op de thuisbasis van XCaliber, in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, heeft FCoE samen met en groep ‘partners van het eerste uur’, de bedrijven die een bijdrage hebben geleverd hebben aan de realisatie van de XCaliber installatie, met elkaar van gedachten gewisseld over de eerste ervaringen en mogelijkheden om XCaliber nog meer toegevoegde waarde te leveren aan het bedrijfsleven.

Read more

FCoE gastheer van de 2e ‘High Tech NL’ meeting over de HTSM topsector Human Capital agenda voor Zuid Holland

Posted on Friday 18 October 2013

Holland High Tech NL

 Met een presentatie over de innovatieve XCaliber installatie en aansluitend een demonstratie, werd de aftrap gegeven aan deze 2e bijeenkomst in de regio.

Read more

Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht officieel geopend

Posted on Friday 4 October 2013

duurzaamheidsfabriek

 Op vrijdag 4 oktober opende de Duurzaamheidsfabriek onder grote belangstelling officieel haar deuren. FCoE is met de XCaliber een van de gebruikers van de Duurzaamheidsfabriek.

Read more

FCoE deed mee aan de ‘Maritime Innovation Experience’

Posted on Wednesday 11 September 2013

Maritime Innovation Experience

Matchmaking tussen bedrijf en toekomstige werknemer en maritieme innovatie stond centraal tijdens de tweede Maritime Innovation Experience op woensdag 11 september in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. 

Read more

FCoE was bij de European Ultrasonic Meter User's Workshop

Posted on Friday 19 April 2013

Flow Center maakte op de beurs van de mogelijkheid gebruik om zichzelf in deze internationale omgeving te introduceren bij alle belangrijke spelers in flow measurement.

Read more

De lessen op XCaliber zijn begonnen

Posted on Tuesday 16 April 2013

ROC Zadkine was vorige week aanwezig met 10 van haar studenten.

Read more

Werkend Leren in Procestechniek (WLP) te gast in de Duurzaanheidsfabriek

Posted on Friday 12 April 2013

Vandaag was het consortium Werkend Leren in de Procestechniek (WLP) te gast in de Duurzaamheidsfabriek. Tijdens de jaarlijkse relatiedag was een prominent onderdeel van het programma gewijd aan de ontwikkeling en de mogelijkheden van kalibratiefaciliteit XCaliber.

Read more

Voorlopige shortlist JIP's

Posted on Tuesday 5 March 2013

De contouren van enkele innovatieve projecten beginnen zich af te tekenen. In overleg met een aantal potentieel geïnteresseerde partijen heeft Flow Center een voorlopige shortlist opgesteld. Hierbij kan innovatie op het gebied van kwantiteit (van zeer klein tot groot debiet) en kwaliteit (samenstelling, contaminatie, etc.) aan de orde komen.

Read more

Flow measurement challenges 'towards Zero Emiddions'

Posted on Thursday 7 February 2013

Op 15 januari heeft Flow Center een Special Interest Group bijeenkomst georganiseerd rond het thema industriële emissies. Op de locatie van VSL in Delft kwam een selecte groep bijeen, bestaande uit vertegenwoordiging vanuit de overheid, toezichthoudende instanties, chemische bedrijven en opslagbedrijven.

Read more

Joint Industry Projects

Posted on Tuesday 16 October 2012

Flow Center maakt zich ook sterk voor innovaties op het gebied van flow measurement. Flow Center vervult daarin een faciliterende rol met als doel het optuigen van Joint Industry Projects (JIP’s) waarbinnen de benodigde ontwikkelingen in samenwerking met de industrie worden opgepakt. De centrale thema’s binnen de JIP’s hangen samen met grote ontwikkelingen in de maatschappij: energie, milieu en procesindustrie.

Read more

XCaliber officieel geopend

Posted on Thursday 27 September 2012

Alle betrokken partijen waren vertegenwoordigd bij de opening van XCaliber op 26 september: Wethouder van de Burgt (Gemeente Dordrecht) namens de overheid , Dhr. Asselbergs (Directeur Deltalinqs) namens het bedrijfsleven  en studenten namens het onderwijs. Nadat de studenten de laatste hand hadden gelegd om de installatie in gereedheid te brengen, werd XCaliber met een druk op de knop in werking gesteld.Zie ook de video van de opening.

Read more

Contact

Flow Center of Excellence
Phone: +31 (0)78 6356102
E-mail: info@flowcenter.nl