Bouw DMTF in DZHF gestart

Posted on Friday 7 September 2018

Na een lange en deels iteratieve periode van ontwikkelen en ontwerpen van de DMTF, is na de zomercakantie de assemblage van de DMTF in de Duurzaamheidsfabriek begonnen. Studenten van DVC leggen bij Reehorst de laatste hand aan diverse delen van de loop zelf en in de DZHF hebben ze inmiddels de staanders van het frame op hun definitieve plaats gezet.

Het ontwikkelen van de DMTF had/heeft alles in zich van een R&D project; heeft ook meer tijd gevergd dan oorspronkelijk gedacht, maar de realisatie van deze innovatieve maritieme testfaciliteit is nu in zicht. 

De diverse 'halffabrikaten', zoals frame- en loop-delen, alsook de besturingskast waren voor de vakantie al geproduceerd. De vakantieperiode is benut om de framedelen te stralen en te coaten, alsook om de diverse sensoriek componenten verder te ontwikkelen / produceren.

Komende ca 6-8 weken zal naar verwachting de complete DMTF in de DZHF verrijzen. Daarna zal er nog geruime tijd getest en geoptimaliseerd moeten worden, totdat de DMTF, als open innovatie omgeving voor het maritieme bedrijfsleven en als praktijklocatie voor het beroepsonderwijs volledig inzetbaar is.

Contact

Flow Center of Excellence
Phone: +31 (0)78 6356102
E-mail: info@flowcenter.nl