ERIKS Econosto test op XCaliber

Posted on Thursday 3 July 2014

Afgelopen maanden heeft ERIKS Econosto enkele voor een klant ontwikkelde flow-installaties getest op de XCaliber in de Duurzaamheidsfabriek. In eerste instantie zijn de prototypes van deze units uitvoerig dynamische getest. Daarna zijn ook nog een aantal productie units op de XCaliber getest, alvorens deze bij de klant te installeren.

In eerste instantie zijn de prototypes van deze units uitvoerig dynamische getest. Daarna zijn ook nog een aantal productie units op de XCaliber getest, alvorens deze bij de klant te installeren.

Rob Scheppers, Product Manager Process Control van ERIKS Econosto: “De XCaliber flow loop in de Duurzaamheidsfabriek bood precies wat we zochten. Belangrijkste was dat we met de XCaliber flow loop, die voor deze tests speciaal geconfigureerd werd, de mogelijkheid kregen om onze installaties te testen onder ‘real world’ condities, waarbij we de installaties aan een pallet van goed gemonitorde flow en druk combinaties konden onderwerpen. Daarnaast bleek de XCaliber organisatie ook erg flexibel, want onze planningen waren -vooral in de prototype fase- ook nog dynamisch.”

Met deze en eerder voor bedrijfsleven uitgevoerde tests heeft de XCaliber flow loop zich inmiddels bewezen als een geschikte en makkelijk toegankelijke installatie voor wat we noemen ‘preliminary dynamic testing’ van nieuw ontwikkelde apparaten en installaties.

Contact

Flow Center of Excellence
Phone: +31 (0)78 6356102
E-mail: info@flowcenter.nl