Site Acceptance Test succesvol; XCaliber weer operationeel

Posted on Friday 21 April 2017

Vandaag is de SAT voor de vernieuwing van de besturingssystemen van de XCaliber flow loop met succes afgerond en is het project opgeleverd. De XCaliber flow loop is weer operationeel. Komende weken worden nog besteed aan verdere optimalisatie van het systeem.

De studenten Gertjan Janse, Aart-Jan Simons, Lenard Kampstra en Wiebrand de Wolf, allen laatste jaars studenten Mechatronica niveau 4 bij het Da Vinci College in Dordrecht hebben het project in hoge mate zelfstandig invulling gegeven en uitgevoerd en daarbij een uitmuntende prestatie geleverd, daarbij gecoacht door Agidens als projecteleider en SE. Hiermee is aangetoond dat zelfs een gecompliceerd project als dit project was, met succes kan worden uitgevoerd in samenwerking met het beroepsonderwijs.

Vanaf nu beschikt de XCaliber flow loop over de nieuwste systemen van Schneider Electric voor de besturing van de XCaliber flow loop: PES, het geintegreerde DCS/SCADA en Altivar drives voor de pompsectie. Tevens is door de studenten een geheel nieuwe bedieningsconsole ontworpen en gebouwd. 

Contact

Flow Center of Excellence
Phone: +31 (0)78 6356102
E-mail: info@flowcenter.nl