Wethouder Heijkoop opent M&R-plein en start HBO-AD ICE opleiding

Posted on Friday 25 January 2019

Gisteren heeft Wethouder Peter Heijkoop, met het doorlopen van de opstart checklists en het, via de iPad,  starten van de pompen van de XCaliber flow loop, het Meet- & Regelplein in de Duurzaamheidsfabriek officieel geopend.

Daarmee gaf hij tevens het officiele startschot voor de nieuwe 2-jarige HBO-AD opleiding ICE (Instrument and Control Engineering) van HBO Drechtsteden.

De studenten van deze nieuwe opleiding zullen veelvuldig gebruik maken van het nieuwe Meet- & Regelplein.

ICE is een opleiding op het gebied van meet- en regeltechniek en het resultaat van een samenwerking tussen het bedrijfsleven, ROC Da Vinci en de Duurzaamheidsfabriek. De aanleiding is de vraag uit de procesindustrie en uit de maritieme sector: daar is grote behoefte aan meet- en regeltechnici op hbo-niveau. Dit komt door vergrijzing en ontgroening en de voortschrijdende technologische ontwikkelingen.

De opleiding ICE is uniek in Nederland. Zowel docenten als studenten hebben een sterke link met de beroepspraktijk en het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol. Bedrijven dragen bij aan de ontwikkeling van de lesstof, geven gastlessen, faciliteren bedrijfsbezoeken en stellen de allernieuwste instrumenten beschikbaar voor het meet- en regelplein. ICE is een duale opleiding: de studenten werken 4 dagen en volgen wekelijks een middag en een avond theorie- en praktijklessen in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht. Praktijkopdrachten worden uitgevoerd op meet- en regelplein en bij het bedrijf waar de student werkt.

De eerste groep is vol, in september 2019 start een volgende groep.

Contact

Flow Center of Excellence
Phone: +31 (0)78 6356102
E-mail: info@flowcenter.nl