Onderwijs

Binnen FCoE werkt het bedrijfsleven nauw samen met het beroepsonderwijs in de regio Rijnmond / Drechtsteden.

SBB beeldmerkWe hebben de krachten gebundeld om metrologie, flow en flowtoepassingen weer terug te brengen in het curriculum voor verschillende groepen techniek studenten van verschillende niveaus, met name MBO en HBO. Daartoe is FCoE ook een door SBB Erkend Leerbedrijf.

Met de XCaliber bieden we voorts een oefenomgeving om theorie te illustreren en vaardigheden en competenties in een ‘real world’ omgeving aan te leren en zelfs te kunnen examineren. Bovendien proberen we met XCaliber bedrijfsleven en onderwijs te verbinden, bedrijven met innovatieve activiteiten en studenten bij elkaar te brengen, waar beiden voordeel van hebben. Op die manier leren de studenten deze bedrijven en hun innovatie, metrologie en/of flow gerelateerde activiteiten kennen, waardoor deze bedrijven ook zichtbaar worden als potentieel interessante werkgevers voor een nieuwe generatie technische professionals.

In dit deel van de website presenteren we ten behoeve van docenten en studenten enkele beginselen van:

  • Metrologie
  • Flowmeting en flowmeters
  • Kalibreren

We verzoeken de lezers van dit deel van de website er rekening mee te houden dat diverse onderwerpen versimpeld zijn voorgesteld om een snelle algemene begripsvorming te bevorderen.

Contact

Flow Center of Excellence
Phone: +31 (0)78 6356102
E-mail: info@flowcenter.nl