Nieuw Hybrid DCS bij FCoE

donderdag 18 april, 2019

Onlangs is de nieuwste release van Schneider Electric’s  EcoStruxure™ Hybrid DCS (voorheen bekend als PlantStruxure PES) geïnstalleerd op de server van de XCaliber Flow Loop-installatie bij het Flow Center of Excellence (FCoE) in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Volgens Rob van den Bos, System Integrator Channel Manager van Schneider Electric, is hiermee ook weer een volgende stap gezet in het doortrekken van de marktbenadering over de technologie-as met haar educatiepartners, voor wie speciale educatieprogramma’s werden gemaakt.

Als open innovatiecentrum faciliteert FCoE met haar installaties niet alleen innovatie aan het bedrijfsleven, maar ook de opleidingen van studenten binnen het mbo en hbo.   

Rob van den Bos: “Met de XCaliber flow loop, een ‘real life’ procesinstallatie, weliswaar zonder chemisch proces, is binnen het FCoE een indrukwekkende praktijkomgeving gerealiseerd. Hierdoor raken studenten vertrouwd met flow, flowdynamiek, maar ook met flow- en procesbesturing via professionele control systemen. Binnen het FCoE wordt er daarbij gestreefd om met state of the art technologie te werken, zoals het EcoStruxure Hybrid DCS, hetgeen FCoE onderscheidt van andere faciliteiten voor educatie.”   

Huub Kleinrouweler, directeur van het FCoE: “Vorig jaar hebben vier studenten van het Da Vinci College, onder leiding van Agidens als system integrator, een complete conversie van het oude besturingssysteem naar Hybrid DCS gerealiseerd. Daarbij is een unieke vorm van hybride leren ontwikkeld en toegepast, waarbij ook het resultaat geborgd is. 

De XCaliber wordt in diverse opleidingen en cursussen gebruikt. Met de upgrade naar Hybrid DCS hebben we nu wederom het allernieuwste op gebied van besturingssystemen in huis en kunnen we dat ook laten zien en gebruiken in een toegankelijke, veilige, maar ook gecontroleerde en bovenal realistische omgeving.”   

Door nauwe samenwerking tussen de drie organisaties met de EcoStruxure Hybrid DCS-technologie hebben we een mooi resultaat kunnen realiseren. Zo kunnen nu theoretische principes, zoals de wet van Bernoulli en de betekenis van het Reynoldsgetal, in de praktijk worden ervaren en geanalyseerd. Daarmee wordt een stevige brug geslagen naar educatie, essentieel voor de latere instroom van goed opgeleide technici. Het is dan ook de intentie van de partners dat de onderwijsprogramma’s van Schneider Electric uiteindelijk ook bij de onderwijsinstellingen waarmee FCoE samenwerkt, zoals het Da Vinci College in Dordrecht, worden ingezet.   

Rob van den Bos: “Naast deze onderwijsdimensie is met deze update bij het Flow Center of Excellence nu ook voor Schneider Electric een prachtige demofaciliteit gecreëerd om EcoStruxure Hybrid DCS in een realistische procesomgeving te laten zien.”

Voor meer informatie over EcoStruxure Hybrid DCS, verwijzen we graag naar de website van Schneider Electric.


Bezoek adres:
Leerparkpromenade 50
3312KW Dordrecht-NL
FCoE is gevestigd in de
‘Duurzaamheidsfabriek’
op het Leerpark in Dordrecht.
Neem contact op via:
Postbus 931
3300 AX Dordrecht –NL
E-mail:info@flowcenter.nl

Flow Center of Excellence
Copyright 2024