FCoE’s “XCALIBER” flow meter kalibratie-unit nu VSL CMC CERTIFIED LF2018.01.0013

donderdag 6 augustus, 2020

Tijdens een kleine ceremonie in de Duurzaamheidsfabriek is gisteren (5 augustus) het certificaat officieel door VSL managing director Fabienne van Booma – de Smit overhandigd aan Huub Kleinrouweler, directeur van FCoE.

Voor iedere kalibratie faciliteit is het belangrijk om herleidbaar te zijn naar het internationale ‘system of units’ (SI) en de meetonzekerheid te weten van de uitgevoerde kalibratie.

Om dit te realiseren heeft FCoE deelgenomen aan het VSL CMC Certification Program. Deel van dit programma was het kalibreren van de twee moedermeters door VSL. Als resultaat kon de ‘measurement uncertainty’ van de XCaliber faciliteit worden bepaald op gelijk aan of beter dan 0,15%. CMC staat voor Calibration and Measurment Capability, of simpeler de te bereiken meet onzekerheid onder normale omstandigheden.

Het VSL CMC Certification project was een samenwerking, om een deel van de XCaliber loop te optimaliseren om voor klanten van FcoE kalibraties te kunnen doen. VSL berekende de meet onzekerheid (CMC) die met deze faciliteit kan worden bereikt. Tijdens testen werden de resultaten , die een excellente ‘repeatability’ lieten zien, gevalideerd.

Voor meer informatie over VSL verwijzen we graag naar hun website www.vsl.nl.

Op onze website onder kalibratie vindt u meer informatie over onze kalibratie-mogelijkheden.


Bezoek adres:
Leerparkpromenade 50
3312KW Dordrecht-NL
FCoE is gevestigd in de
‘Duurzaamheidsfabriek’
op het Leerpark in Dordrecht.
Neem contact op via:
Postbus 931
3300 AX Dordrecht –NL
E-mail:info@flowcenter.nl

Flow Center of Excellence
Copyright 2024